Enkel bil av en stol

Förvandla din gamla stol till något nytt som barnen garanterat kommer att älska. Att göra en stolsbil är ett enkelt och roligt sommarprojekt. Du gör den personlig med Panduros Svanenmärkta vintagefärg.

Ge gamla stolar nytt liv, i samarbete med Panduro

Gör något nytt av gamla stolar 

När jag var liten drömde jag om att ha en lådbil. Det blev aldrig så, men nu får jag min revansch. Även om jag själv inte kan åka på den här stolsbilen så får jag se glädjen när min kompis son swishar fram på trottoaren.

Så här gör du en stolsbil av en gammal stol

1. Införskaffa material och stol. Hos Panduro hittar du allt du behöver för att ge gamla möbler nytt liv. Deras smarta furniture makeover toolkit innehåller både pensel, sandpapper och maskeringstejp. Jag använde även deras fina möbelfärger som är Svanenmärkta.

2. Förbered stolen! Putsa bort eventuell gammal färg från stolen och gör den ren. Sen är det dags för förvandlingen. Såga och ta isär stolen så du får rätt delar till stolsbilen. Jag använde två ”mellanpinnar” som redan satt ihop som handtag. 

3. Montera ihop bilen. Montera ihop handtaget med sittdelen så du får en stolsbil. Jag använde både skruv och lim så att det sitter fast ordentligt.

4. Måla stolbilen. Med Panduros matta möbelfärger får stolsbilen verkligen ett lyft! Färgerna är Svanenmärkta, finns i flera vintagekulörer och har hög täckförmåga.

Färgerna jag använt finns här >>

5. Montera fast hjulen. När färgen torkat är det dags att montera fast hjulen och sedan är stolsbilen klar. Vroom vroom! 

Testa även att göra en gunga av en gammal stol. Så gör du >> 

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Glutenfria blåbärsrutor utan tillsatt socker

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x