Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Lussebollar med kola
Du behöver
- Deg:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk fibersirap
- 1 msk kokosolja
- ca. 0,5 msk vatten
- Kola:
- 1 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
- 5 msk mandelsmör
- 2,5 msk fibersirap
- saffran
- Topping:
- Mandelmjöl
Så gör du
8 st
Deg:
1. Mixa samman alla ingredienser till lussedegen. Ställ kallt så den stelnar något.
Kola:
2. Koka upp ingredienserna till kolan ca 2 minuter. Rör hela tiden och tag sedan av från värmen och ställ kallt. Spritsa bollar av kolan och frys.
3. Dela lussedegen i ca 8 delar, platta ut varje degbit, lägg en frusen kolabit i mitten och rulla ihop till en boll och rulla i mandelmjöl. Ställ i kylen så kolan tinar och lussedegen håller sig stabil.
Tips! spara kolan som blir över som tillbehör till andra desserter.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>