No bake lussebollar med kolagömma

Krämiga "no bake" lussebullar med mandelkola inuti. För gott för att inte äta året om! Veganska, glutenfria och utan tillsatt socker dessutom.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

lussebullar-kola-anna-winer-03-jpg.jpg

Lussebollar med kola

Du behöver

  • Deg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk fibersirap
  • 1 msk kokosolja
  • ca. 0,5 msk vatten
  • Kola:
  • 1 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
  • 5 msk mandelsmör
  • 2,5 msk fibersirap
  • saffran
  • Topping:
  • Mandelmjöl

Så gör du

8 st
Deg:
1. Mixa samman alla ingredienser till lussedegen. Ställ kallt så den stelnar något.

Kola:
2. Koka upp ingredienserna till kolan ca 2 minuter. Rör hela tiden och tag sedan av från värmen och ställ kallt. Spritsa bollar av kolan och frys.

3. Dela lussedegen i ca 8 delar, platta ut varje degbit, lägg en frusen kolabit i mitten och rulla ihop till en boll och rulla i mandelmjöl. Ställ i kylen så kolan tinar och lussedegen håller sig stabil.

Tips! spara kolan som blir över som tillbehör till andra desserter.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

lussebullar-kola-anna-winer-05-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Jordnötsstänger på 4 ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x