Sök

No bake lussebullsgrottor med kolafyllning

Lussebullsgrottor är perfekta att baka och njuta av året runt! Du bakar dem dessutom utan ugn så de funkar även en riktigt varm sommardag. Jag fyllde dem med kolafyllning vilket blev riktigt gott ihop med saffranssmaken.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Lussebullsgrottor med kolafyllning, av Anna Winér

Smältande goda lussebullsgrottor med kolafyllning

Lussebullsgrottorna smälter i munnen och är riktigt krämiga. De är långt ifrån en torr bulle! Kolakrämen i dem kan man byta ut mot valfri fyllning. Äter du inte upp alla lussebullsgrottor direkt går de fint att frysa in!

Lussebullsgrottor med kolafyllning, av Anna Winér

Allergianpassade och bakade utan ugn

Receptet är helt veganskt så lussebullsgrottorna innehåller varken ägg eller mjölk. De är även glutenfria och bakade utan ugn och vitt socker. De är istället sötade med björksocker som har ett lågt GI och är ”nyttigare” än det vita raffinerade sockret. Men du kan så klart byta björksockret till valfri sötning om du vill.

Lussebullsgrottor med kolafyllning, av Anna Winér
Skriv ut

Lussebullsgrottor 

Du behöver

  • Lussedeg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 dl björksocker, eller 6 dadlar eller 0,5 krm rent steviapulver
  • 1 msk kokosolja
  • 2-4 msk vatten
  • ca. 0,25 paket saffran
  • Kolafyllning:
  • 0,75 dl mosade dadlar, eller russin
  • Vatten

Så gör du

14 kakor

Lussedeg:

1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop. 

2. Tryck ut degen i 14 formar, eller till bollar, med en grop i mitten.

3. Ställ kallt.

 

Kolafyllning: 

4. Mixa samman fyllningen och klicka lite i varje kaka.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook