Skapat av Anna Winér @anna_winer

Smältande goda lussebullsgrottor med kolafyllning
Lussebullsgrottorna smälter i munnen och är riktigt krämiga. De är långt ifrån en torr bulle! Kolakrämen i dem kan man byta ut mot valfri fyllning. Äter du inte upp alla lussebullsgrottor direkt går de fint att frysa in!

Allergianpassade och bakade utan ugn
Receptet är helt veganskt så lussebullsgrottorna innehåller varken ägg eller mjölk. De är även glutenfria och bakade utan ugn och vitt socker. De är istället sötade med björksocker som har ett lågt GI och är ”nyttigare” än det vita raffinerade sockret. Men du kan så klart byta björksockret till valfri sötning om du vill.

Lussebullsgrottor
Du behöver
- Lussedeg:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 0,5 dl björksocker, eller 6 dadlar eller 0,5 krm rent steviapulver
- 1 msk kokosolja
- 2-4 msk vatten
- ca. 0,25 paket saffran
- Kolafyllning:
- 0,75 dl mosade dadlar, eller russin
- Vatten
Så gör du
14 kakor
Lussedeg:
1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop.
2. Tryck ut degen i 14 formar, eller till bollar, med en grop i mitten.
3. Ställ kallt.
Kolafyllning:
4. Mixa samman fyllningen och klicka lite i varje kaka.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>