Sök

Smeten som blir en magisk chokladkaka i tre lager

Den här chokladkakan blir som tre lagar av en och samma smet! Som kladdkaka i botten, chokladmousse i mitten och lite krispig på toppen. En underbar chokladkaka att bjuda på alla du älskar.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Chokladkaka utan gluten, mejeriprodukter eller vitt socker

Chokladkakan är helt glutenfri och innehåller inga mejeriprodukter. Kakan är sötad med dadlar så inget vitt socker behövs heller för att kakan ska få en fin sötma. Det gör den bra anpassad för fest, kalas och bjudningar då det kanske finns flera olika kosthållningar och allergier att anpassa fikat efter.

magisk chokladkakamed bär, av anna winér

Serveringsförslag till chokladkakan

Chokladkakan är riktigt saftig och god som den är, men lite bär eller grädde passar fint till. Även en klick glass gör det ännu lite festligare.

chokladkaka med en sked, av anna winér
Skriv ut

Magisk chokladkaka

Du behöver

  • 4 ägg
  • 8 dadlar, urkärnade
  • 1 dl olja
  • 1 dl mandelmjöl
  • 8 msk kakao
  • 4,5 dl havremjölk på glutenfri havre eller valfri mjölk

Så gör du

1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en 20 x 20 cm stor form.

2. Vispa äggvitor till ett styvt skum. Ställ åt sidan.

3. Vispa äggulor med mosade dadlar krämigt och tillsätt oljan lite i taget.

4. Blanda kakao och mandelmjöl och vänd ner i äggulevispet. 

5. Tillsätt mjölken under vispning.

6. Blanda sist ner äggviteskummet tills allt är blandat. Häll i formen och grädda i 1 timme på 160 grader.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

magisk chokladkaka med topping, av anna winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook