Sök

Nyttiga, veganska mandelmusslor på 20 minuter

Fika till alla: Rosa mjuka och saftiga mandelmusslor med grädde och ätbara dekorationer blir en riktigt fin lite bakelse! Receptet är riktigt lättlagat och blir himla smarrigt!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

söta rosa mandelmusslor på ett litet fat, av Anna Winér

Glutenfria, veganska och nyttiga mandelmusslor

Ingredienserna i receptet till musslorna är riktigt hälsosamma och ger bakelserna en riktigt krämig och saftig konsistens. Jag la ihop dem två och två för att göra dem lite extra sagolika.

närbild på en rosa mandelmussla, av anna Winér

Snabbaste och enklaste receptet på mjuka mandelmusslor

Allt du behöver göra är att mixa samman alla ingredienserna, trycka ut degen i formar och grädda 12 minuter. Sen är det bara att låta dem svalna lite innan du fyller dem med grädde, och kanske något bär?

3 stycken mandelmusslor på ett fat fotograferat lite ovanifrån , av Anna Winér
Skriv ut

Mandelmusslor 

Du behöver:

  • Musslor:
  • 1 dl kokta vita bönor
  • 1 banan
  • 1 msk mandelsmör
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 urkärnad dadel
  • Rosa matfärg
  • Fyllning:
  • Vegetabilisk grädde
  • Bär

Så gör du:

Musslor:
1. Mixa alla ingrediensertill musslorna.
2. Tryck ut smeten i silikonformar. Tryck ner en mindre form i mitten på varje om smeten är för lös för att stanna längs kanterna. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 12 min.
3. Låt svalna i formarna innan du lossnar dem.
 
Fyllning:
4. Servera musslorna med vegetariskt grädde och färska bär. Även mandelsmör är riktigt gott till!

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här
 

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook