Skapat av Anna Winér @anna_winer

Seg och härlig maräng i mikron
Mikron gör ett bra jobb med den sega marängen till bottnarna. Riktigt snabbt och enkelt! Tillsammans med bär och grädde blir det en riktigt lyxig frukost eller mellanmål. Då hela bakelsen bara innehåller äggvita, mandelmjöl, bär, vegetabilisk grädde och eventuell sötning kan man nästan trolla fram den när som helst.

Sötning
För att tillföra sötma till bakverket kan du tillsätta valfri sötning. Mosade dadlar fungerar fint eller lite honung för att hålla receptet hälsosamt. Vill man så fungerar även vanligt socker, men då hade jag rekommenderat bakverket till fika.

Tips:
Lägg ihop tårtan när den ska ätas så inte bären vätskar sig för mycket och gör grädden rinnig. Den klarar sig i kylen några dagar om det blir över. Men den är godast som nylagad.

Allergi och kost:
- Glutenfri
- Mjölkfri
- Gör den nöt- och mandelfri genom att byta ut mandelmjölet mot havremjöl.

Marängtårta med bär
Du behöver
- Botten
- 2 msk mandelmjöl
- 1 äggvita
- Sötning efter smak
- Garnering
- Valfri vegetabilisk grädde
- 6 jordgubbar
- 1/2 dl blåbär
Så gör du
1 portion
- Vispa äggvitan till ett hårt skum.
- Vänd försiktigt ner mandelmjölet och valfri sötning, tillexempel dadelsirap eller honung.
- Klicka ut marängen till två cirklar på ett bakplåtspapper.
- Mikra marängen ca 1 minut på full effekt. Ta ut, lossna från pappret och låt svalna.
- Vispa grädden fluffig, välj kokosgrädde eller cashewgrädde för en tårta att äta till frukost.
- Hacka bären och varva bottnarna med grädde och bär.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här