Sök

Vegansk mjukglass utan socker

Len och krämig mjukglass utan glassmaskin, i hemgjord krispiga kex. Dessa söta glassarna är både veganska, glutenfria och utan tillsatt socker!

mjukglass_anna_winer
Skriv ut

Mjukglass

Du behöver

  • Kex:
  • 4 dl kikärtsmjöl
  • 0,75 dl vatten, knappt
  • 0,25 dl flytande sötning
  • 1,5 msk olja
  • vaniljpulver
  • Glass:
  • 75 g sojamjölkspulver eller kokosmjölkspulver
  • 0,75 dl fibersirap
  • 0,5 dl vatten
  • 4 dl färdigvispad kokosgrädde

Så gör du

Kex:
1. Blanda alla ingredienser till kexen väl och låt vila. Tillsätt mer mjöl om den är väldigt klibbig
2. Kavla ut degen mellan två oljade bakplåtspapper och sansa ut cirklar.
3. Forma cirklarna till skålar i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 10-20 minuter. Låt svalna på galler.

Glass:
4. Sjud mjölkpulvret, fibersirap och vatten till en seg dulce de leche. Häll i en burk och låt svalna helt.
5. Blanda den vispade grädden med såsen och häll i en spritspåse.
6. Lägg i frysen i ca 2-3 timmar och spritsa sedan upp i kexen.
7. Ät direkt eller förvara glassarna i frysen och ta fram dem minst 10 minuter innan servering.

Tips! Glassen smälter aldrig helt utan är som godast när den är ritkigt tinad.

 Följ receptets skapare Anna på instagram >>

mjukglass_anna_winer

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook