Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Mjukglass
Du behöver
- Kex:
- 4 dl kikärtsmjöl
- 0,75 dl vatten, knappt
- 0,25 dl flytande sötning
- 1,5 msk olja
- vaniljpulver
- Glass:
- 75 g sojamjölkspulver eller kokosmjölkspulver
- 0,75 dl fibersirap
- 0,5 dl vatten
- 4 dl färdigvispad kokosgrädde
Så gör du
Kex:
1. Blanda alla ingredienser till kexen väl och låt vila. Tillsätt mer mjöl om den är väldigt klibbig
2. Kavla ut degen mellan två oljade bakplåtspapper och sansa ut cirklar.
3. Forma cirklarna till skålar i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 10-20 minuter. Låt svalna på galler.
Glass:
4. Sjud mjölkpulvret, fibersirap och vatten till en seg dulce de leche. Häll i en burk och låt svalna helt.
5. Blanda den vispade grädden med såsen och häll i en spritspåse.
6. Lägg i frysen i ca 2-3 timmar och spritsa sedan upp i kexen.
7. Ät direkt eller förvara glassarna i frysen och ta fram dem minst 10 minuter innan servering.
Tips! Glassen smälter aldrig helt utan är som godast när den är ritkigt tinad.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>