Sök

No bake morotskaka med citron och kokospannacotta

Saftig morotskaka som du snabbt bakar utan ugn toppad med en frisk citron- och kokospannacotta. Receptet är glutenfritt, mejerifritt och utan vitt socker.

Glutenfria och växtbaserad morotskaka utan ugn, av Anna Winér

Tips för att lyckas med den saftiga morotskakan med topping

Välj sötning efter eget tycke och smak. Fibersirap, Nick's sugar, yaconsirap eller mosade dadlar är några hälsosamma alternativ. 

Receptet ger två stora bakelser likt dem du ser på bilden. Men en sådan räcker lätt till två personer! Det är inget måste att lägga ihop bitarna två och två. Servera dem evenuellt enskilda som 4 bitar.

Glutenfria och växtbaserad morotskaka utan ugn, av Anna Winér
Skriv ut

Morotskaka utan ugn

Di behöver

  • Morotskaka:
  • 70 g finrivna morötter
  • 1,25 dl mixade valnötter
  • 0,25 dl glutenfritt havremjöl eller valfri mjölsort
  • 1 msk smält kokosolja
  • 0,5 msk citronsaft
  • 0,5 tsk kanel
  • Sötning efter smak
  • Citron och kokospannacotta:
  • 2 dl kokosgrädde
  • 2 msk sötning
  • 2 krm agar agar
  • Citronsaft efter smak

Så gör du

2 ST

Morotskaka:

1. Mixa alla ingredienser till en jämn massa.

2. Tryck ut degen i en form som är ca 15x15 cm.

3. Ställ i kylen för att stelna.

Citron och kokospannacotta: 

4. Blanda alla ingredienser slätt och låt sjuda på spisen minst 3 minuter. 

5. Häll upp smeten i en form och ställ kallt tills den stelnat.

Servering:

6. Mixa pannacottan slät och krämig med exempelvis en stavmixer. Mixa lite med orange matfärg.

7. Bre pannacottan på morotskakan. Skär i fyra delar och lägg ihop dem två och två.

8. Spritsa orange pannacotta som morötter. Dekorera med exempelvis nötter och strössel.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Glutenfria och växtbaserad morotskaka utan ugn, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook