Skapat av Anna Winér @anna_winer

De här pannkakorna i form av ett festligt torn är lite vuxnare i smaken och helt klart en favorit till frukosten för dem som gillar morotskaka. Citronen gör den riktigt frisk och passande att starta en härlig sommarmorgon med. Receptet är dessutom riktigt hälsosamt och passar de flesta:
- veganer
- vegetarianer
- glutenallergiker
- laktosintoleranta
- diabetiker

Morotskaka-pannkis
Du behöver
- Pannkakor:
- 1/2 dl vita bönor
- 1/2 banan
- 1 tsk bakpulver
- 80 g morot
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemumma
- Mousse:
- 1/2 dl vita bönor
- 1/2 banan
- 1/2 dl växtbaserad kvarg
- 1/2 msk kokosolja
- 1 msk valnötssmör
- 1/2 citron, saft och skal
- 1 msk chiafrön
- Citronsås:
- 1 skalat äpple
- 1/2 citron, saften
- 1 krm gurkmeja
Så gör du
En portion, ca 12 st pannkakor vilket blir 3 pannkis-torn
- Mixa ihop alla ingredienser till pannkakssmeten i en liten matberedare.
- Häll upp smeten i 12 st bullformar av aluminium. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min.
- Gör under tiden moussen genom att mixa bönor, banan, kvarg och kokosolja.
- Blanda hälften av moussen med valnötsmöret och andra hälften med citron och chiafrön. Ställ de båda moussen i kylen för att stelna.
- Mixa ihop ingredienserna till citronsåsen och koka upp på spisen. Låt svalna.
- Låt pannkakorna svalna innan du garnerar dem med de två olika moussen och citronsåsen. Klart!

Fler mumsiga pannkakstorn hittar du här!
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här