Sök

Smältfri cheesecakeglass som smakar morotskaka

Cheesecake på pinne är en perfekt ”fejk-glass” som aldrig smälter bort och som man kan ta med på utflykt. Den här smakar precis som morotskaka med ett syrligt citrontäcke. Helt vegansk, glutenfri och utan vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Smältfri cheesecakeglass som smakar morotskaka, av Anna Winér

Enkel & snabb glass av cheesecakesmet

”Glassen” består av en cheeescakesmet som är helt vegetabilisk, fri från gluten och vitt socker. Den blir underbart krämig och serverar man den riktigt kall känns det nästan som en riktig glass.

Smältfri cheesecakeglass som smakar morotskaka, av Anna Winér

Snabb blötläggning av cashewnötter

Cashewnötterna ska egentligen ligga flera timmar i vatten. Men ibland vill man ju baka NU!  Då finns ett smart tips: snabblötläggning på 15 minuter!

Gör så här:

1. Täck nötterna med vatten i en kastrull och koka upp. Stäng av värmen, sätt på locket och låt stå 15 minuter.  

2. Skölj nötterna noga och sen är de redo att användas!

Smältfri cheesecakeglass som smakar morotskaka, av Anna Winér
Skriv ut

Smältfri morotskaksglass

Så gör du

  • Cheesecake:
  • 5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1 dl kokosolja, smält
  • 0,5 dl söndermixade morötter
  • 5 mosade dadlar
  • Citronspegel:
  • 1 dl citronsaft
  • 2 krm agar agar
  • 1 msk vegetabilisk mjölk
  • ev. gul livsmedelsfärg

Du behöver

5 stycken

Cheesecake: 

1. Mixa ingredienserna slätt. Häll i 5 glassformar och frys.

Citronspegel: 

2. Blanda alla ingredienser och låt sjuda på spisen några minuter. Låt svalna något.

Montering: 

3. Ta ut de frysta glassarna och häll på citronspegeln. Låt stelna några minuter. Servera tinad men kall.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook