Muggkaka med midsommarsmaker på 10 minuter

Mandelmuggkaka med vaniljkräm, jordgubbskola, färska jordgubbar och mandelspån. Detta är verkligen en ren och skär midsommardröm!! Enkel att baka i mikron och både glutenfri, vegansk och sockerfri.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

muggkaka-midsommar-anna-winer-013-jpg.jpg

Muggkaka med midsommarsmaker

Du behöver

  • Muggkaka:
  • 1 dl mosad banan
  • 0,75 dl mandelsmör
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm fiberhusk
  • Jordgubbskola:
  • 75 g sojamjölkspulver eller kokosmjölkspulver
  • 0,5 dl fibersirap, knappt
  • 0,5 dl saft från jordgubbar
  • Vaniljkräm:
  • 1 dl vegetabilisk mjölk
  • 0,5-0,75 msk potatismjöl
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 msk flytande sötning
  • 2 tsk vegetabiliskt smör

Så gör du

1 PORT
Muggkaka:
1. Mixa alla ingredienser slätt och häll upp i en mugg som tål mikro.
2. Mikra ca 1,5-2 minuter på 700W.
3. Servera med exempelvis jordgubbskola, vaniljkräm, jordgubbar och mandelflarn.

Jordgubbskola:
Mixa alla ingredienser väl och sjud i en kastrull tills såsen börjar tjockna. Häll i en burk och låt svalna helt.

Vaniljkräm:
Sjud mjölk och potatismjöl under omrörning tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i vaniljpulver, sötning och smör. Låt svalna.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

muggkaka-midsommar-anna-winer-014-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

muggkaka-midsommar-anna-winer-015-jpg.jpg
Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Enkel citruskräm med sötsyrlig dulce de leche

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x