Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Muggkaka med midsommarsmaker
Du behöver
- Muggkaka:
- 1 dl mosad banan
- 0,75 dl mandelsmör
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm fiberhusk
- Jordgubbskola:
- 75 g sojamjölkspulver eller kokosmjölkspulver
- 0,5 dl fibersirap, knappt
- 0,5 dl saft från jordgubbar
- Vaniljkräm:
- 1 dl vegetabilisk mjölk
- 0,5-0,75 msk potatismjöl
- 1 nypa vaniljpulver
- 1 msk flytande sötning
- 2 tsk vegetabiliskt smör
Så gör du
1 PORT
Muggkaka:
1. Mixa alla ingredienser slätt och häll upp i en mugg som tål mikro.
2. Mikra ca 1,5-2 minuter på 700W.
3. Servera med exempelvis jordgubbskola, vaniljkräm, jordgubbar och mandelflarn.
Jordgubbskola:
Mixa alla ingredienser väl och sjud i en kastrull tills såsen börjar tjockna. Häll i en burk och låt svalna helt.
Vaniljkräm:
Sjud mjölk och potatismjöl under omrörning tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i vaniljpulver, sötning och smör. Låt svalna.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>
