Sök

Glutenfria, veganska munkar utan fritering

Enkla munkar som du bakar utan fritering och som är glutenfria, sockerfria och utan mejeriprodukter. Hur bra och gott som helst! Här delar jag även med mig av 4 olika fyllningar att testa.

Veganska och glutenfria munkar utan fritering, av Anna Winér

Tips till munkarna

Jag gjorde 4 olika fyllningar: gräddkola, vanilj, choklad och hallon. Önskar ni hallonfyllning så ta mixade hallon istället för vegetabiliskt mjölk i fyllningen. Men gör på samma sätt för övrigt! Som flytande sötning i receptet rekommenderar jag fibersirap, yaconsirap eller agavesirap.

Veganska och glutenfria munkar utan fritering, av Anna Winér
Veganska och glutenfria munkar utan fritering, av Anna Winér
Veganska och glutenfria munkar utan fritering, av Anna Winér
Skriv ut

Munkar

Du behöver

  • Munkdeg:
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten eller vegetabilisk mjölk
  • 2 msk lytande sötning
  • 3 krm nymald kardemumma
  • 1 nypa salt
  • Fyllning:
  • 2 dl vegetabilisk mjölk eller mixade hallon
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk flytande sötning
  • 4 tsk vegetabiliskt smör
  • Smaksättning:
  • 2 msk kakao
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 5-8 droppar gräddkolaarom

Så gör du

12 ST

Munkdeg:

1. Blanda samman alla ingredienser till degen väl och låt svälla i 5-10 minuter.

Fyllning:

2. Sjud mjölk och potatismjöl till krämen på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och mixa i sötning och smör och vald smaksättning. Låt svalna.

Montering:

3. Dela munkdegen i 12 bitar och rulla till bollar med blöta händer. Lägg i smorda bullformar.

4. Tryck ett hål och gör en grop i varje boll. Klicka ner lite fyllning. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca. 20-30 minuter.

Servering:

5. Låt munkarna svalna och fyll sedan med kvarvarande fyllning.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook