Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Tips till munkarna
Jag gjorde 4 olika fyllningar: gräddkola, vanilj, choklad och hallon. Önskar ni hallonfyllning så ta mixade hallon istället för vegetabiliskt mjölk i fyllningen. Men gör på samma sätt för övrigt! Som flytande sötning i receptet rekommenderar jag fibersirap, yaconsirap eller agavesirap.
Munkar
Du behöver
- Munkdeg:
- 2 dl kikärtsmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 msk olja
- 2 dl vatten eller vegetabilisk mjölk
- 2 msk lytande sötning
- 3 krm nymald kardemumma
- 1 nypa salt
- Fyllning:
- 2 dl vegetabilisk mjölk eller mixade hallon
- 1 msk potatismjöl
- 3 msk flytande sötning
- 4 tsk vegetabiliskt smör
- Smaksättning:
- 2 msk kakao
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 5-8 droppar gräddkolaarom
Så gör du
12 ST
Munkdeg:
1. Blanda samman alla ingredienser till degen väl och låt svälla i 5-10 minuter.
Fyllning:
2. Sjud mjölk och potatismjöl till krämen på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och mixa i sötning och smör och vald smaksättning. Låt svalna.
Montering:
3. Dela munkdegen i 12 bitar och rulla till bollar med blöta händer. Lägg i smorda bullformar.
4. Tryck ett hål och gör en grop i varje boll. Klicka ner lite fyllning. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca. 20-30 minuter.
Servering:
5. Låt munkarna svalna och fyll sedan med kvarvarande fyllning.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>