Munkstrut av jordnötssmör med choklad och glass

Spritsa enkelt den krämiga munksmeten av jordnötssmör runt en konform, grädda i ugnen till en strut och pensla med choklad, fyll med glass och toppa med en munk! Det här är glasstruten för alla som älskar munkar och jordnötssmör.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

munkstruten-med-blommor-i-bakgrunden-av-anna-winer-jpg.jpg

Vegansk, glutenfri och fri från vitt socker

Den här ”glasstruten” passar de flesta då den är vegansk, glutenfri och innehåller inget vitt socker. Med den är riktigt god med sin krämig och smörig konsistensen. Med choklad, glass och lite nötter blir det här oslagbart för alla som gillar jordnötssmör och munkar. 

narbild-pa-munkstruten-av-anna-winer-jpg.jpg

Enkla munkstrutar på få ingredienser

Strutarna är riktigt enkla att göra: mixa alla ingredienser, låt stelna något i kylen och sen är det bara att spritsa! Du kommer snabbt märka hur enkelt det är att forma smeten precis som du vill. Har du inga strutformar eller gräddhorn kan du forma bakplåtspapper till strutar och fylla med lite ugnsfolie. Spritsa sedan smeten runt strutarna, lägg på ett bakplåtspapper och grädda. Funkar perfekt!

munkstruten-med-fyllninge-av-anna-winer-jpg.jpg

Munkstrut av jordnötssmör 

Du behöver

  • Munkar och strutar:
  • 0,5 dl smält kokosolja
  • 1 dl jordnötssmör på minst 99% jordnötter
  • 4 msk kokosflingor
  • 1 urkärnade färsk dadel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 banan
  • Tillbehör:
  • Smält choklad
  • Nötter
  • Glass eller grädde

Så gör du

2 stycken + 4 munkar

Munkar och strut:

1. Mixa ingredienserna till en jämn smet. Ställ kallt tills den känns fast i konsistensen.

2. Spritsa smeten runt 2 koner gjorda av bakplåtspapper fyllda med ugnsfolie. Lägg dem ned på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa resten av smeten till munkar.

3. Grädda mitt i ugnen på 180 grader, 15 min. Kyl innan du lossnar konerna.

 
Tillbehör:

4. Doppa munkarna i smält choklad och doppa i nötter. Ringla choklad inuti struten och på utsidan. Låt stelna.

5. Fyll strutarna med glass eller grädde och toppa med munkar.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Årets annorlunda glassnyheter: glass på helt nytt sätt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x