Skapat av Anna Winér @anna_winer
Enkel bärbakelse utan ugn
Bärbakelsen är riktigt enkel att baka och du behöver ingen ugn: vilket är helt perfekt under sommaren eller när du vill baka med barnen. Välj de bär du har hemma eller som är i säsong och låt barnen dekorera bakelserna.
Vegansk och glutenfri bärbakelse utan vitt socker
Bakelsen med grädde och bär är anpassad efter de flesta allergier och kosthållningar så den passar perfekt till kalas och fester. Mandelbottnarna går dessutom att frysa in och snabbt tina när det är dags för fika!

Så får du fluffig vegetabilisk grädde till bakelsen
Vispa grädden med lite potatismjöl eller bakpulver så får du en fastare och fluffigare vegetabilisk grädde, som nästan påminner om mjukglass i konsistensen. Testa även att ha i lite vaniljpulver eller kardemumma i grädde. Det blir riktigt gott!
Tips! Pudra mandelmjöl eller kokosmjöl på bakelserna
Jag pudrade mina bärbakelser med lite mandelmjöl för att ge dem ett extra festligt utseende. Även kokosmjöl funderar fint!
”No bake” bärbakelse
Du behöver
- Mandelbotten:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 6 mosade dadlar
- 1 msk mandelsmör
- 2 msk kokosolja
- ev 1-2 msk vatten
- Topping:
- Vegetabilisk grädde
- Jordgubbar
- Bär
Så gör du
8 bakelser
Mandelbotten:
1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop.
2. Tryck ut degen i 8 silikonformar. Ställ kallt.
Topping:
3. Vispa grädden och dela jordgubbar och bär.
4. Klicka grädden på mandelbottnarna och täck med bären.
Fler somriga tips!
Baka en enkel vegansk pannacotta på 3 ingredienser >>
Varför inte en saftig kokosbrownie med chokladbollspannacotta >>