Sök

Jordgubbstårta som en vegansk ”no bake” cheesecake

Söt mandelbotten med en krämig vaniljcheesecake toppad med färska jordgubbar och frukt. En kombo mellan jordgubbstårta och cheesecake i en och samma ”no bake” -bakelse! Riktigt enkelt och gott.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Jordgubbstårta som en vegansk ”no bake” cheesecake, av Anna Winér

”No bake” cheesecake som smakar som jordgubbstårta

Mandelbottnen påminner om sockerkaka och cheesecaken smakar som den krämigaste glass och vaniljkräm. Toppad med jordgubbar är det inte konstigt jag börjar tänka på jordgubbstårta när jag äter den här ”no bake” cheeescaken.

No bake cheesecake -jordgubbstårta, av Anna Winér

Vegansk, snabb och enkel cheesecake

Receptet på cheesecaken är riktigt lätt och går fort att göra. Det innehåller dessutom inga animaliska produkter, gluten eller vitt socker. Servera den gärna riktigt kall om du vill att fyllningen ska smaka som glass! Det passar perfekt en varm sommardag.

vegansk och glutenfri cheesecake som smakar jordgubbstårta, av Anna Winér
Skriv ut

Cheesecake -jordgubbstårta

Du behöver

  • Botten:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 5 mosade dadlar
  • 0,5 msk smält kokosolja
  • Fyllning:
  • 2,5 dl cashewnötter, blötlagda minst 4 h
  • 0,5 dl smält kokosolja
  • 3 mosade dadlar
  • Vaniljpulver
  • Montering:
  • Jordgubbar
  • Valfria frukter och bär

Så gör du

2 stycken

Botten:

1. Mixa ingredienserna och tryck ut till 2 runda bottnar. Ställ kallt.

Fyllning:

2. Mixa ingredienserna till en slät smet.

Montering:

3. Skiva jordgubbarna mm tunt och täck insidan av runda skålar eller cilikonformar. 

4. Häll i fyllningen och tryck ner en botten i varje form så den går kant i kant med formen. Låt stelna i kylen.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook