Sök

Veganska & glutenfria kanelbullar utan ugn

Smaksätt din chokladbollsdeg med kanel och kardemumma och vips så har du en smet som smakar precis som mitten av en kanelbulle! Det blir riktigt krämigt och gott så glöm torra vetebullar.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Vegansk & glutenfri kanelbullar utan ugn, av Anna Winér

Snabba och enkel kanelbullar utan ugn

Dessa kanelbullarna på chokladbollssmet är väldigt enkla att baka. Gör en grundsmet och smaksätt hälften med kanel och hälften med kardemumma, kavla ut och rulla ihop: klart! Perfekta att trolla fram när man vill ha något gott snabbt.

Vegansk & glutenfri kanelbullar utan ugn, av Anna Winér

Vegansk och glutenfri kanelbullar utan vitt socker

Receptet innehåller inga animaliska produkter, inget gluten eller vitt socker vilket gör kanelbullarna perfekta att kunna njutas av de flesta. Du kan enkelt varier sökningen i bullarna efter vad du gillar bäst.

Vegansk & glutenfri kanelbullar utan ugn, av Anna Winér
Skriv ut

Kanelbullar av chokladbollsdeg

Du behöver

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 mosade dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • ev. 1-2 msk vatten
  • Smaksättning:
  • 0,25 tsk kardemumma
  • 0,5 msk kanel

Så gör du

10 stycken

1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop. 

2. Mixa hälften med kardemumma och hälften med kanel.

3. Kavla ut de två degarna mellan bakplåtspapper, lägg sedan dem ovanpå varandra och rulla ihop. Skiva i 10 bitar. Rulla i flagad mandel.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook