Sök

Nyttig no bake nöttårta

Den här tårtan bakar du enkelt utan ugn och består av en krispig botten, len vaniljfyllning, seg nötkola och ett lager underbar chokladganache! Glutenfri, växtbaserad och utan vitt socker.

No bake nöttårta - glutenfri, vegansk och utan socker av Anna Winér
No bake nöttårta - glutenfri, vegansk och utan socker av Anna Winér
Skriv ut

Nöttårta

Du behöver

  • Botten:
  • 1,25 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 dl jordnötssmör/frösmör
  • 1 msk flytande sötning
  • Fyllning:
  • 1,25 cashewnötter, blötlagda
  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 2 msk kokosolja, smält
  • 1,5 msk flytande sötning
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • Kola:
  • 1 dl kokosgrädde
  • 0,75 dl jordnötssmör/frösmör
  • 2,5 msk flytande sötning
  • salt efter smak
  • 1 dl nötter/frö att strö över
  • Chokladganache:
  • 100 g choklad, vegansk & sockerfri
  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 1 dl nötter/frö att strö över

Så gör du

6-8 BITAR

Botten:

1. Mixa samman alla ingredienser till botten. Tryck ut i en form som är ca 15 cm i diameter klädd med tårtplast. Ställ kallt.

Fyllning:

2. Mixa fyllningen slätt. Häll ovan på bottnen och ställ kallt.

Kola:

3. Koka upp ingredienserna och låt koka ca 0,5-1 minut,  rör hela tiden och tag sedan av från värmen. Häll över fyllningen i formen. Strö på hackade nötter/frön. Ställ kallt.

Chokladganache:

4. Smält samman choklad och kokosgrädde till ganachen. Häll över kakan, toppa med hackade nötter/frön och låt stelna i kylen över natten.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

No bake nöttårta - glutenfri, vegansk och utan socker av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook