Nyttig no bake nöttårta

Den här tårtan bakar du enkelt utan ugn och består av en krispig botten, len vaniljfyllning, seg nötkola och ett lager underbar chokladganache! Glutenfri, växtbaserad och utan vitt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

no-bake-nottarta-glutenfri-vegansk-och-utan-socker-av-anna-winer-03-jpg.jpg
no-bake-nottarta-glutenfri-vegansk-och-utan-socker-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Nöttårta

Du behöver

  • Botten:
  • 1,25 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 dl jordnötssmör/frösmör
  • 1 msk flytande sötning
  • Fyllning:
  • 1,25 cashewnötter, blötlagda
  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 2 msk kokosolja, smält
  • 1,5 msk flytande sötning
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • Kola:
  • 1 dl kokosgrädde
  • 0,75 dl jordnötssmör/frösmör
  • 2,5 msk flytande sötning
  • salt efter smak
  • 1 dl nötter/frö att strö över
  • Chokladganache:
  • 100 g choklad, vegansk & sockerfri
  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 1 dl nötter/frö att strö över

Så gör du

6-8 BITAR

Botten:

1. Mixa samman alla ingredienser till botten. Tryck ut i en form som är ca 15 cm i diameter klädd med tårtplast. Ställ kallt.

Fyllning:

2. Mixa fyllningen slätt. Häll ovan på bottnen och ställ kallt.

Kola:

3. Koka upp ingredienserna och låt koka ca 0,5-1 minut,  rör hela tiden och tag sedan av från värmen. Häll över fyllningen i formen. Strö på hackade nötter/frön. Ställ kallt.

Chokladganache:

4. Smält samman choklad och kokosgrädde till ganachen. Häll över kakan, toppa med hackade nötter/frön och låt stelna i kylen över natten.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

no-bake-nottarta-glutenfri-vegansk-och-utan-socker-av-anna-winer-05-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Glutenfria och veganska kanelbullar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x