Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Nöttårta
Du behöver
- Botten:
- 1,25 dl glutenfritt havremjöl
- 0,5 dl jordnötssmör/frösmör
- 1 msk flytande sötning
- Fyllning:
- 1,25 cashewnötter, blötlagda
- 0,5 dl kokosgrädde
- 2 msk kokosolja, smält
- 1,5 msk flytande sötning
- 0,25 tsk vaniljpulver
- Kola:
- 1 dl kokosgrädde
- 0,75 dl jordnötssmör/frösmör
- 2,5 msk flytande sötning
- salt efter smak
- 1 dl nötter/frö att strö över
- Chokladganache:
- 100 g choklad, vegansk & sockerfri
- 0,5 dl kokosgrädde
- 1 dl nötter/frö att strö över
Så gör du
6-8 BITAR
Botten:
1. Mixa samman alla ingredienser till botten. Tryck ut i en form som är ca 15 cm i diameter klädd med tårtplast. Ställ kallt.
Fyllning:
2. Mixa fyllningen slätt. Häll ovan på bottnen och ställ kallt.
Kola:
3. Koka upp ingredienserna och låt koka ca 0,5-1 minut, rör hela tiden och tag sedan av från värmen. Häll över fyllningen i formen. Strö på hackade nötter/frön. Ställ kallt.
Chokladganache:
4. Smält samman choklad och kokosgrädde till ganachen. Häll över kakan, toppa med hackade nötter/frön och låt stelna i kylen över natten.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>