Havrekakor med nougatfyllning utan ugn

"No bake" havrekakor med nougatfyllning är helt underbart gott. Den krämiga nougaten med den sega och krispiga havredegen blir riktigt härligt! Veganska, glutenfria och utan socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

quot-no-bake-quot-havrekakor-med-nougatfyllning-anna-winer-03-jpg.jpg

Havrekakor med nougat

Du behöver

  • Havrekakor:
  • 1 dl hasselnötssmör (eller valfritt frö/nötsmör)
  • 0,5 dl fibersirap
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 1 nypa salt
  • ev. vatten
  • Nougatfyllning:
  • 0,5 dl hasselnötssmör (eller valfritt frö/nötsmör)
  • 4 msk kokosolja, neutral
  • 4 tsk kakao

Så gör du

16 SMÅ RUTOR
Havrekakor:
1. Mixa alla ingredienser och tryck ut häften lite ojämnt i en klädd form.

Fyllning:
2. Smält ihop kokosolja, kakao och nötsmör och häll ovanpå havrebottnen. Låt stelna något i kylen och toppa sedan med resterande havresmul.
3. Låt stelna i kyl någon timme och skiva sedan upp.

Tips! Du kan byta kokosoljan och kakaon mot smält choklad till fyllningen. 

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

quot-no-bake-quot-havrekakor-med-nougatfyllning-anna-winer-05-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ät en regnbåge om dagen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x