Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Havrekakor med nougat
Du behöver
- Havrekakor:
- 1 dl hasselnötssmör (eller valfritt frö/nötsmör)
- 0,5 dl fibersirap
- 2 dl glutenfria havregryn
- 1 nypa salt
- ev. vatten
- Nougatfyllning:
- 0,5 dl hasselnötssmör (eller valfritt frö/nötsmör)
- 4 msk kokosolja, neutral
- 4 tsk kakao
Så gör du
16 SMÅ RUTOR
Havrekakor:
1. Mixa alla ingredienser och tryck ut häften lite ojämnt i en klädd form.
Fyllning:
2. Smält ihop kokosolja, kakao och nötsmör och häll ovanpå havrebottnen. Låt stelna något i kylen och toppa sedan med resterande havresmul.
3. Låt stelna i kyl någon timme och skiva sedan upp.
Tips! Du kan byta kokosoljan och kakaon mot smält choklad till fyllningen.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>