Skapat av Anna Winér @anna_winer
Detta recept funkar helt utmärkt både till en lyxig frukost, mellanmål, fika eller dessert. Jag brukar baka dem en stund innan jag ska servera dem så de hinner svalna lite. Cheesecakesmeten behöver även lite tid att stelna efter att den varit i ugnen.
Tänk på:
Hur länge äpplena behöver vara i ugnen beror på storlek och hur mycket fruktkött du gröpt ur. Testa med en provsticka då och då. Bakas de för länge spricker äpplena och blir mosiga.
Allergi och kosthållning:
- Mjölkfria
- Glutenfria
- Sockerfria
- Vegetariska
Cheesecakefyllda äpplen
Du behöver:
- 3 äpple
- 1 dl växtbaserad kvarg
- 1/4 banan
- 2 äggvitor
- 2 tsk kanel
- 4 krm kardemumma
- Några droppar citron
- 1 tsk gurkmeja
- 1 msk vatten
- Garnering:
- Hackade nötter
- Nötsmör
Så gör du:
3 stycken
- Gröp ur äpplena, släng kärnhuset men spara det fina fruktköttet i en kastrull.
- Mixa ihop kvarg, banan, äggvita, kanel och kardemumma.
- Fyll äpplena med smeten och baka dem mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 min.
- Mixa under tiden fruktköttet från äpplena, som du sparade i en kastrull, med några droppar citron, gurkmeja och vatten till en slät äpplesås. Koka upp.
- Låt äpplena svalna innan du garnerar dem med hackade nötter, äppelsåsen och ringlar över lite nötsmör.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här