Sök

Veganska & glutenfria rullar som smakar som morotskaka

Med bara frukt och grönt gör du enkelt dessa morotsrullarna som smakar som morotskaka! Med en krämig och söt kanelfyllning, och några apelsinskivor vid sidan om, gifter sig smakerna underbart bra.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Vegansk & glutenfri rullar som smakar som morotskaka, av Anna Winér

Enkla morotsrullar med kanelfyllning

Morotsrullarna är väldigt enkla att baka och är klara inom 30 minuter. De är dessutom perfekta som mellanmål, picknick eller som nyttigare fika. 

Vegansk & glutenfri rullar som smakar som morotskaka, av Anna Winér

Vegansk och glutenfri morotsrullar på bara frukt och grönt

Morotsrullarna betsår av få ingredienser men kombon är gudomlig! Ingredienserna är naturliga och består endast av frukt och grönt vilket passar perfekt när man vill ha ett nyttigare alternativ till fikat.

Vegansk & glutenfri rullar som smakar som morotskaka, av Anna Winér

Morotsrullar på spett: hur smart!

Vilka barn, eller vuxna, tycker inte det är kul med härliga fruktspett? Morotsrullarna passar perfekt att sätta på spetten med exempelvis apelsinskivor. Kombinationen av morot, kanel och apelsin blir himla gott och för tankarna direkt till morotskaka.

Vegansk & glutenfri rullar som smakar som morotskaka, av Anna Winér
Skriv ut

Morotsrullar

Du behöver:

  • 2 morötter
  • olja
  • 1 dl mosad avokado
  • 4 mosade dadlar
  • 2 msk kanel

Så gör du:

8-12 rullar

1. Skala och hyvla morötterna på längden med en mandolin. Pensla med olja och tillaga dem på bakplåtspapper mitt i ugnen på 175 grader ca. 15 minuter

2. Mixa samman avokado, dadel och kanel.

3. Ta ut morötterna från ugnen, bred på avokadokrämen och rulla ihop till rullar.

5. Grädda mitt i ugnen ytterligare 10 minuter. Låt svalna.

Sugen på fler spett och roliga rullar?

Testa dessa bananrullarna med krämig chokladfyllning >>

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook