Skapat av Anna Winér @anna_winer
Enkla morotsrullar med kanelfyllning
Morotsrullarna är väldigt enkla att baka och är klara inom 30 minuter. De är dessutom perfekta som mellanmål, picknick eller som nyttigare fika.
Vegansk och glutenfri morotsrullar på bara frukt och grönt
Morotsrullarna betsår av få ingredienser men kombon är gudomlig! Ingredienserna är naturliga och består endast av frukt och grönt vilket passar perfekt när man vill ha ett nyttigare alternativ till fikat.

Morotsrullar på spett: hur smart!
Vilka barn, eller vuxna, tycker inte det är kul med härliga fruktspett? Morotsrullarna passar perfekt att sätta på spetten med exempelvis apelsinskivor. Kombinationen av morot, kanel och apelsin blir himla gott och för tankarna direkt till morotskaka.
Morotsrullar
Du behöver:
- 2 morötter
- olja
- 1 dl mosad avokado
- 4 mosade dadlar
- 2 msk kanel
Så gör du:
8-12 rullar
1. Skala och hyvla morötterna på längden med en mandolin. Pensla med olja och tillaga dem på bakplåtspapper mitt i ugnen på 175 grader ca. 15 minuter
2. Mixa samman avokado, dadel och kanel.
3. Ta ut morötterna från ugnen, bred på avokadokrämen och rulla ihop till rullar.
5. Grädda mitt i ugnen ytterligare 10 minuter. Låt svalna.