Nyttigare jordgubbstårta: vegansk, glutenfri & utan vitt socker

Underbar jordgubbstårta med saftiga sockerkaksbottnar, jordgubbsfyllning, vaniljkräm och grädde. Den är dessutom glutenfri, vegansk och innehåller inget vitt socker. Alla ingredienser finns även som ekologiska!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

nyttigare-jordgubbstarta-vegansk-glutenfri-och-utan-vitt-socker-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Enkel och snabb jordgubbstårta

Tårtan är riktigt enkel att baka och det går fort! Baka bottnarna i tre formar så är du säker på att de blir genomgräddade, jämntjocka och inte för kompakta. Det går mycket snabbare att varva tårtan sen och få den rak och jämn.

nyttigare-jordgubbstarta-vegansk-glutenfri-och-utan-vitt-socker-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Vegansk och glutenfri jordgubbstårta utan vitt socker

Jag tycker alla ska få njuta av jordgubbstårta så det här receptet är både veganskt, glutenfritt och innehåller inget vitt socker. Du kan alltid byta ut dadlarna (som ger sötma till tårtan) mot valfri sötning. Även mandelmjölet går att byta mot andra mjölsorter vid mandelallergi.

nyttigare-jordgubbstarta-vegansk-glutenfri-och-utan-vitt-socker-av-anna-winer-05-jpg.jpg

Välj ekologiska ingredienser till jordgubbstårtan

Alla ingredienser till jordgubbstårta finns som ekologiska. Ett bra val för alla! Det smakar godare och vi gör samtidigt en god gärning mot miljön och framtiden.

nyttigare-jordgubbstarta-vegansk-glutenfri-och-utan-vitt-socker-av-anna-winer-06-jpg.jpg

Nyttigare jordgubbstårta

Du behöver

  • Bottnar:
  • 4,5 dl mandelmjöl
  • 4 msk kokosmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljpulver
  • 9 mosade dadlar
  • 3 dl vegetabilisk mjölk
  • 1,8 dl rapsolja
  • Vaniljkräm:
  • 1,5 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 mosade dadlar
  • Jordgubbsfyllning:
  • jordgubbar
  • Garnering
  • vispad vegetabilisk grädde
  • jordgubbar
  • ev. ätbara blommor

Så gör du

Bottnar:

1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vänd sedan ihop till en slät smet.

2. Smörj 3 formar, ca 20 cm i diameter och fördela smeten. Grädda mitt i ugnen ca. 20 minuter på 175 grader. Låt svalna.

Vaniljkräm:

3. Blanda alla ingredienserna och låt sjuda på spisen tills den är lagom tjock. Låt svalna helt.

Jordgubbsfyllning:

4. Mixa några jordgubbar till en slät sylt och blanda med hackade jordgubbar.

Montering & garnering:

5. Varva bottnarna med vaniljkräm och jordgubbsfyllning. Täck tårtan med vispad grädde, jordgubbar och ätbara blommor.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krämig tårta i glas med citron och bär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x