Skapat av Anna Winér @anna_winer

Enkel och snabb jordgubbstårta
Tårtan är riktigt enkel att baka och det går fort! Baka bottnarna i tre formar så är du säker på att de blir genomgräddade, jämntjocka och inte för kompakta. Det går mycket snabbare att varva tårtan sen och få den rak och jämn.

Vegansk och glutenfri jordgubbstårta utan vitt socker
Jag tycker alla ska få njuta av jordgubbstårta så det här receptet är både veganskt, glutenfritt och innehåller inget vitt socker. Du kan alltid byta ut dadlarna (som ger sötma till tårtan) mot valfri sötning. Även mandelmjölet går att byta mot andra mjölsorter vid mandelallergi.

Välj ekologiska ingredienser till jordgubbstårtan
Alla ingredienser till jordgubbstårta finns som ekologiska. Ett bra val för alla! Det smakar godare och vi gör samtidigt en god gärning mot miljön och framtiden.

Nyttigare jordgubbstårta
Du behöver
- Bottnar:
- 4,5 dl mandelmjöl
- 4 msk kokosmjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1,5 tsk vaniljpulver
- 9 mosade dadlar
- 3 dl vegetabilisk mjölk
- 1,8 dl rapsolja
- Vaniljkräm:
- 1,5 dl vegetabilisk mjölk eller grädde
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 msk potatismjöl
- 2 mosade dadlar
- Jordgubbsfyllning:
- jordgubbar
- Garnering
- vispad vegetabilisk grädde
- jordgubbar
- ev. ätbara blommor
Så gör du
Bottnar:
1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vänd sedan ihop till en slät smet.
2. Smörj 3 formar, ca 20 cm i diameter och fördela smeten. Grädda mitt i ugnen ca. 20 minuter på 175 grader. Låt svalna.
Vaniljkräm:
3. Blanda alla ingredienserna och låt sjuda på spisen tills den är lagom tjock. Låt svalna helt.
Jordgubbsfyllning:
4. Mixa några jordgubbar till en slät sylt och blanda med hackade jordgubbar.
Montering & garnering:
5. Varva bottnarna med vaniljkräm och jordgubbsfyllning. Täck tårtan med vispad grädde, jordgubbar och ätbara blommor.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>