Sök

Päronpaj med krämig chokladfyllning & mandel

Fika Till Alla: Saftiga och söta päron fyllda med en rinnande varm chokladsmet som även omringar päronet i det krispiga skalet av mandelsmör. En riktigt läcker och enkel paj för alla choklad-älskare!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

päronpaj med sked

Det här receptet ger en riktigt krämig och enkel paj! De helkokta päron är fyllda med chokladsmet och står i ett skal av mandelsmör. För att göra det extra läckert toppade jag med mandelsmör blandat med kakao: underbart krämigt och gott!

päronpaj på ett silvrigt fat

Choklad, mandel & söta päron

Kombinationen av söt mandel i det krispiga skalet passar perfekt med den mäktiga och krämiga chokladfyllningen i skalet och inuti päronet. Även päronet sötma och något krispiga konsistens blir perfekt avbrott mot den kraftiga chokladsmaken.

päronpaj med stearinljus i bakgrunden

Vegansk & glutenfri päronpaj 

Receptet på päronpajen är veganskt, glutenfritt och bakad utan vitt socker! Det gör den perfekt för de allra flesta.

Skriv ut

Du behöver:

  • Kokta päron
  • 2 päron
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1 liter vatten
  • Pajbotten
  • 2 dl kokta vita bönor
  • 2 msk mandelsmör
  • 2 dadlar, mixade
  • Fyllning
  • 2 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1 banan
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 dadlar, mixade
  • Topping
  • 4 msk mandesmör
  • 1 msk kakao

Så gör du:

2 stycken

Päron:

1. Koka skalade päron i citronsaft och vatten tills de nästan är mjuka. Detta för att de inte skall mörkna i fruktköttet.

2. Låt dem svalna och skär sedan av toppen, gröp ur dem något.

 
Pajbotten: 

3. Mixa alla ingredienser till bottnen. 

4. Tryck ut degen i två formar och grädda 20 min på 175 grader.

 
Fyllning:

5. Mixa alla ingredienser till fyllningen.

6. Häll lite fyllning i de urgröpta päronen och resten i pajskalen. Ställ päronen i mitten av formarna. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 min.

 
Topping: 

7. Blanda mandelsmör och kakao. Tillsätt eventuellt lite vatten om den är för trögflytande.

8. Häll toppingen på päronen.

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook