Vegansk päronsandwich

Päronsandwich som är vegansk, glutenfri och utan tillsatt socker! Bäst av allt – de smälter inte bort utan kan enkelt följa med på utflykt. Jag använde essens för att få en tydlig päronsmak i fyllningen, men även stark päronsaft kan fungera!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Päronsandwich som är vegansk, glutenfri och utan tillsatt socker! Bäst av allt – de smälter inte bort utan kan enkelt följa med på utflykt. Jag använde essens för att få en tydlig päronsmak i fyllningen, men även stark päronsaft kan fungera!

Päronsandwich

10 st

Detta behöver du

Fyllning:

  • 100 g cashewnötter
  • 0,5 dl päronjuice (eller vatten och päronessens)
  • 2 msk neutral kokosolja, mjuk

Kakplattor:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk fibersirap
  • 1 msk neutral kokosolja, mjukt
ca. 0,5 msk vatten

    Så gör du

    1. Fyllning:
    2. Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
    3. Häll av vattnet och mixa slätt med resterande ingredienser, tillsätt lite livsmedelsfärg för tydligare färg. Kyl tills den har bredbar konsistens.
    4. Kakplattor:
    5. Mixa samman alla ingredienser till en smidig deg.
    6. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar. Nagga hål och grädda i ca. 10 minuter på 175 grader. Låt svalna.
    7. Montering:
    8. 5. Spritsa eller bred fyllning på de svala kakplattorna och lägg ihop dem två och två.
    9. 6. Kyl över natten så fyllningen hinner sätta sig och kakplattorna mjuknar.

      Tips! Lägg sandwichen en stund i frysen precis innan servering för mer ”glassliknande” -känsla.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Bärmousse på 3 ingredienser

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x