Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Päronsandwich som är vegansk, glutenfri och utan tillsatt socker! Bäst av allt – de smälter inte bort utan kan enkelt följa med på utflykt. Jag använde essens för att få en tydlig päronsmak i fyllningen, men även stark päronsaft kan fungera!
Päronsandwich
10 st
Detta behöver du
Fyllning:
- 100 g cashewnötter
- 0,5 dl päronjuice (eller vatten och päronessens)
- 2 msk neutral kokosolja, mjuk
Kakplattor:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk fibersirap
- 1 msk neutral kokosolja, mjukt
Så gör du
- Fyllning:
- Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
- Häll av vattnet och mixa slätt med resterande ingredienser, tillsätt lite livsmedelsfärg för tydligare färg. Kyl tills den har bredbar konsistens.
- Kakplattor:
- Mixa samman alla ingredienser till en smidig deg.
- Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar. Nagga hål och grädda i ca. 10 minuter på 175 grader. Låt svalna.
- Montering:
- 5. Spritsa eller bred fyllning på de svala kakplattorna och lägg ihop dem två och två.
- 6. Kyl över natten så fyllningen hinner sätta sig och kakplattorna mjuknar.
Tips! Lägg sandwichen en stund i frysen precis innan servering för mer ”glassliknande” -känsla.
