Sök

Glutenfria och vegansk påskbakelse

Saftig citronkaka, fluffig grädde och en aprikos: mer påskigt än så här blir det nog inte! Receptet är veganskt, glutenfritt och bakat utan vitt socker.

Glutenfria och vegansk påskbakelse, av Anna Winér
Skriv ut

Påskbakelse

Du behöver

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl sötning, t.ex. fibersirap, yaconsirap
  • 2 dl mosad potatis
  • 0,5 dl vegetabilisk mjölk
  • 1 citron, skalet + lite saft
  • Aprikoser, till garnering
  • Vegetabilisk grädde, till garnering

Så gör du

8 små

1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Kombinera sedan de båda och vispa till en slät smet.

2. Klicka upp i 8 smorda silikonformar (de jäser inget nämnvärt). Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 30-40 minuter.

3. Låt svalna helt innan du lossnar kakorna och dekorerar med grädde och aprikoser.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Glutenfria och vegansk påskbakelse, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook