Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Pavlov utan ägg & socker
Du behöver
- Pavlova:
- 1 dl kikärtsspad
- 4 msk fibersirap
- 0,5 tsk xantangummi
- Lemon curd:
- 2 d citronjuice
- 2 msk potatismjöl
- 3 msk fibersirap
- 0,5 dl kokosgrädde
Så gör du
Pavlova:
1. Vispa kikärstsspad och sötning fluffigt. Vispa ner xantangummi till en seg och fluffig maräng. Spritsa upp, se bild i bildspelet.
2. Grädda marängen i 90 minuter på 100 grader. Stäng av värmen och låt marängerna ligga kvar någon timme tills de är helt krispiga.
Lemon curd:
3. Sjud citronjuice och potatismjöl under omrörning tills en kräm bildats. Tag av från plattan och mixa i sötning och kokosgrädde. Låt svalna.
Servering:
3. Servera pavlovan med rikligt av lemon curd, vegetabilisk grädde och bär.
Tips! Sjud gärna kikärtspadet så du koncentrerar det ytterligare och får riktigt krispiga maränger. Sjud 2 dl ner till 1 dl.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>