Pavlov utan ägg & socker

Vegansk, äggfri, sockerfri pavlova som blir helt underbar med lemon curd och massor av bär!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

pavlova-anna-winer-03-jpg.jpg

Pavlov utan ägg & socker

Du behöver

  • Pavlova:
  • 1 dl kikärtsspad
  • 4 msk fibersirap
  • 0,5 tsk xantangummi
  • Lemon curd:
  • 2 d citronjuice
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk fibersirap
  • 0,5 dl kokosgrädde

Så gör du

Pavlova:
1. Vispa kikärstsspad och sötning fluffigt. Vispa ner xantangummi till en seg och fluffig maräng. Spritsa upp, se bild i bildspelet.
2. Grädda marängen i 90 minuter på 100 grader. Stäng av värmen och låt marängerna ligga kvar någon timme tills de är helt krispiga.

Lemon curd:
3. Sjud citronjuice och potatismjöl under omrörning tills en kräm bildats. Tag av från plattan och mixa i sötning och kokosgrädde. Låt svalna.

Servering:
3. Servera pavlovan med rikligt av lemon curd, vegetabilisk grädde och bär.

Tips! Sjud gärna kikärtspadet så du koncentrerar det ytterligare och får riktigt krispiga maränger. Sjud 2 dl ner till 1 dl.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

pavlova-anna-winer-04-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Enkel & glutenfri vinbärskaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x