Sök

Snabba och enkla pepparkakskålar med fyllning

Fika till alla: Pepparkakor med färskost och lingon är underbart gott! Men det blir ännu bättre när de är formade som skålar så man får plats med mer fyllning utan kladd.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

pepparkaksskålar med fyllning av anna winér

Veganska och glutenfria pepparkakor som skålar

Recept jag skapat ger nyttiga pepparkakor som både är veganska, glutenfria och fria från tillsatt socker. Även färskosten som jag gjort följer samma linje! Dessa söta pepparkaksskålarna blir perfekta till glöggmingel och julfester då de allra flesta, oavsett allergi eller kosthållning, kan äta dem.

närbild på en pepparkaksskål med lingon, av anna winér

Enkla pepparkaksskålar med extra allt

Du kan så klart använda vilken pepparkaksdeg du vill och även fylla dem med valfria tillbehör. Gå loss med kreativiteten! Det smarta är just att baka degen uttryckt i formar istället för att kavla ut den som vanlig pepparkaksdeg. Det går fortare, man kan lättare äta dem, det får plats mer fyllning (mums) och det blir himla fint.

tre pepparkaksskålar med fyllning ovanifrån, av anna winér
Skriv ut

Pepparkakor som skålar med fyllning

Du behöver:

  • Pepparkakor:
  • 1 dl kokta vita bönor
  • 2 urkärnade dadlar
  • 2 tsk olja
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk bakpulver
  • Färskost:
  • 3 dl blötlagda cashewnötter
  • 2 dl vatten
  • 0,5 citron, saften
  • 2 priobiotikakapslar
  • Servering:
  • Lingon

Så gör du:

Pepparkakor som skålar:
1. Sätt ugnen på 200 grader och mixa ihop ingredienserna till pepparkakorna.
2. Smörj formar och tryck ut degen i dem. Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 10-15 minuter.
 
Färskost:
3. Mixa samman alla ingredienserna och häng att sila i rumstemperatur i minst 20 timmar.
4.Tryck bort överflödig vätska.
 
Servering:
5. Servera färskosten i pepparkaksskålarna med lingon.

tre pepparkakssålar med färskostfyllning och lingon, av anna winér

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv påInstagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook