Sök

Smarta och enkla pepparkaksbollar

Klart man kan äta pepparkaksdeg precis som den är! Det här receptet ger dig en krämig men nyttigare deg som du enkelt kan rulla till bollar i krossade pepparkakor eller nötter.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Nyttiga och enkla pepparkaksbollar, av Anna Winér

Pepparkakdeg utan gluten, vitt socker eller mejeriprodukter

Pepparkaksdegen är glutenfri, vegansk (äggfri, mjölkfri mm) och innehåller inget vitt socker eller soja. Det gör att de flesta kan njuta av den, och den fungerar även fint att baka pepparkakor av!

Nyttiga och enkla pepparkaksbollar, av Anna Winér
Skriv ut

Pepparkaksbollar

Du behöver

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 dadlar, urkärnade och skalade
  • ca. 1,5 msk pepparkakskryddor
  • 1 msk smält kokosolja
  • 1-2 msk vatten

Så gör du

20 stycken

1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills den går ihop till en jämn deg.

2. Rulla till bollar. Rulla eventuellt i krossade pelarkakor eller nötter.

Nyttiga och enkla pepparkaksbollar, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook