Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Pepparkaksbollar
Du behöver
- Deg:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk fibersirap
- 1 msk smält kokosolja
- 0,75 msk pepparkakskrydda
- Kristyrfyllning:
- 2 tsk fibersirap
- 2 msk mjuk neutral kokosolja
- Topping:
- Hackade nötter
- Kanel/pepparkakaskrydda
Så gör du
8 ST
Deg:
1. Mixa samman alla ingredienser till pepparkaksdegen. Ställ kallt så den stelnar något.
Kristyrfyllning:
2. Rör ihop kristyren, forma bollar och frys.
3. Dela pepparkaksdegen i ca 8 delar, platta ut varje degbit, lägg en frusen kristyrboll i mitten och rulla ihop till en boll. Rulla bollarna i hackade nöteter blandat med kryddor eller smulade pepparkakor. Ställ i kylen. Ta fram ca 15 minuter innan servering så fyllningen är krämig.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>