Smarta och enkla pepparkaksbollar

Klart man kan äta pepparkaksdeg precis som den är! Det här receptet ger dig en krämig men nyttigare deg som du enkelt kan rulla till bollar i krossade pepparkakor eller nötter.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

nyttiga-och-enkla-pepparkaksbollar-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Pepparkakdeg utan gluten, vitt socker eller mejeriprodukter

Pepparkaksdegen är glutenfri, vegansk (äggfri, mjölkfri mm) och innehåller inget vitt socker eller soja. Det gör att de flesta kan njuta av den, och den fungerar även fint att baka pepparkakor av!

nyttiga-och-enkla-pepparkaksbollar-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Pepparkaksbollar

Du behöver

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 dadlar, urkärnade och skalade
  • ca. 1,5 msk pepparkakskryddor
  • 1 msk smält kokosolja
  • 1-2 msk vatten

Så gör du

20 stycken

1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills den går ihop till en jämn deg.

2. Rulla till bollar. Rulla eventuellt i krossade pelarkakor eller nötter.

nyttiga-och-enkla-pepparkaksbollar-av-anna-winer-05-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Whoopis av pepparkaksdeg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x