Sök

Pepparkaksgrottor med saffransfyllning

Tryck ut pepparkaksdegen som grottor och fyll med en len saffranspannacotta! Det blir riktigt ljuvliga små bakverk med julens alla smaker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Pepparkaksgrottor med saffransfyllning, av Anna Winér

Variera pepparkaksbaket med pepparkaksgrottor

Pepparkaksgrottorna är perfekta att baka med barnen. Använd fantasin och gör degen till roliga former som man kan fylla efter att de gräddats. Grottorna blir krispig och god tillsammans med den riktigt lena saffranspannacottan.

Pepparkaksgrottor med saffransfyllning, av Anna Winér
Skriv ut

Pepparkaksgrottor

Du behöver

  • Pepparkaksdeg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjölk
  • 6 adlar, urkärnade och skalade
  • 1,5 msk pepparkakskryddor
  • 1 msk kokosolja, smält
  • 1-2 msk vatten
  • Saffranspannacotta:
  • 0,5 dl vegetabilisk mjölk, eller grädde
  • 0,5 krm agar agar
  • 1 nypa rent steviapulver, eller valfri sötning
  • 0,75 msk mandelsmör (kan uteslutas)

Så gör du

10-12 kakor

Pepparkaksdeg:

1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills den går ihop till en jämn deg.

2. Forma degen till ca 10 runda kakor med en grop i mitten. Ställ kallt om du vill ha ”no bake” kakor eller grädda 175 grader 15 minuter för krispiga kakor.

Saffranspannacotta:

3. Rör ihop ingredienserna till pannacottan och låt vätskan sjuda på spisen ett par minuter. Låt svalna något.

4. Häll pannacottan i pepparkaksgrottorna och ställ kallt för att stelna.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook