Pepparkaksmuffins på bönor & banan

Pepparkaksmuffins på banan och bönor? Japp, detta blev en succé trots udda ingredienser! De är riktigt saftiga och kladdiga, nästan som pepparkaksdeg i mitten! Självklart både veganska, glutenfria och sockerfria.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

pepparkaksmuffins-anna-winer-jpg.jpg

Pepparkaksmuffins

Du behöver

  • Muffins:
  • 2 dl kokta vita bönor
  • 2 bananer
  • 2 msk olja
  • ca. 2 msk pepparkakskryddor
  • 2 krm fiberhusk
  • 4 tsk bakpulver
  • Pepparkakor:
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • ca. 2 msk pepparkakskryddor
  • 2 msk fibersirap
  • 1 msk smalt kokosolja
  • ca. 0,5 msk vatten

Så gör du

6 ST
1. Mixa alla ingredienserna till muffinsen till en slät smet och fördela i silikonformar.
2. Grädda muffinsen mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter. Låt svalna.
3. Mixa samman alla ingredienser till pepparkakorna. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut minikakor.
4. Grädda pepparkakorna på 175 grader ca 7-10 minuter.
5. Dekorear de svala muffinsen med exempelvis vegetabilisk grädde eller frosting och pepparkakor.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

pepparkaksmuffins-anna-winer-7-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vegansk, glutenfri och sockerfri kladdkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x