Mjukglass med smak av Piggelin och jordgubb

"Mjukglassen" är riktigt krämig och förblir så även i rumstemperatur –den smälter aldrig! Förvarar den i kylen och ställ den kallt 10 minuter innan ni ska äta den, då blir den ännu mer lik glass. Visste du att att Piggelin smakar TuttiFrutti, inte päron?

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

vegansk-mjukglass-som-inte-smalter-04-jpg.jpg

Mjukglass som inte smälter

Du behöver

  • 12 dl kokosgrädde
  • ev. 1,5 dl sötning
  • 12 krm agar agar
  • Smaksättning
  • Livsmedelsfärg
  • Smaksättning:
  • Tutti frutti -essens
  • Päronessens
  • Jordgubbsessens

Så gör du

1. Blanda alla ingredienser utom smak och färg slätt och låt sjuda på spisen minst 3 minuter.
2. Blanda i vald smak och färg. Häll upp smeten i en form och ställ i kylen minst 6 timmar.
3. Mixa den stela smeten slät och krämig med exempelvis en stavmixer. Förvara kallt i kyl och servera väl kyld.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

vegansk-mjukglass-som-inte-smalter-06-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Veganskt bananbröd utan gluten

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x