Sök

Krämig piggelinpaj

Den här piggelinpajen med sitt krispiga pajskal och underbart lena fyllning smakar som en krämig mjukglass i pajform! Smaksatt med tutti frutti påminner den just om Piggelin.

vegansk och glutenfri piggelinpaj av anna winér
Skriv ut

Du behöver

  • Fyllning:
  • 4 dl kokosgrädde
  • ev. 0,5 dl sötning
  • 4 krm agar agar
  • Tutti frutti -essens
  • Livsmedelsfärg
  • Pajskal:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenritt havremjöl
  • 2 msk fibersirap eller valfri sirap
  • 1 msk smält kokosolja
  • 0,5 msk vatten

Så gör du

Fyllning:
1. Blanda alla ingredienser utom färg och smak slätt och låt sjuda på spisen minst 3 minuter.
2. ner smak och färg. Häll upp smeten i en form och ställ i kylen minst 6 timmar.
3. Mixa den stela smeten slät och krämig med exempelvis en stavmixer.

Pajskal:
4. Mixa samman alla ingredienser till pajskalet i en matberedare.
5. Tryck ut degen i 2 smorda miniformar eller en större.
6. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15 minuter. Låt svalna.
7. Fyll pajskalet med fyllningen och servera väl kyld.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Tips! Jag brukar inte ha någon sötning i fyllningen då den blir himla god även utan, men testa dig fram vad du gillar bäst!

vegansk och glutenfri piggelinpaj av anna winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook