Skapat av Anna Winér @anna_winer
Använd jordnötssmör av hög kvalité
Då plättarna består till största del av jordnötssmör väljer jag alltid ett av hög kvalité. Min favorit består av 99,3% jordnötter och lite salt. Inga tillsatser eller socker! Plättarna kommer smaka så mycket bättre med ett bra jordnötssmör.
Plättar som passar de allra flesta
Plättarna är både glutenfria och de innehåller inget vitt socker. Receptet innehåller bara rena råvaror som gör att plättarna smakar underbart gott, blir fulla av protein och nyttigheter som håller dig mätt länge!

Jordnötsplättar på 2 ingredienser
Du behöver
- 8 ägg
- 2 dl jordnötssmör, endast jordnötter + salt
Så gör du
48 plättar
1. Mixa jordnötssmör med ägg, eller banan för vegansk version, till en jämn smet.
2. Stek plättar eller pannkakor av smeten på medelhög värme.
Tips på tillbehör till plättarna
Friskt: Bär, banan, äppelbitar eller en fruktsallad.
Krämigt: 1 avokado mixat med 1 banan och 1 msk kakao till en chokladpudding.
Proteinrikt: Jordnötssmör, hackade nötter eller bacon/fejcon.
Klassiskt: Sylt, grädde eller nutella.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här