Sök

Smältfri cheesecakeglass med choklad och polka

Krämig chokladcheesecake med ett täcke som smakar polkagris. Sätt den på en pinne och vips så har man en perfekt glass som aldrig smälter! Riktigt enkelt recept som går snabbt att laga.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Smältfri cheesecakeglass med choklad och polka, av Anna Winér

Chokladcheesecake med polka formad som en glass

”Glassen” består av en chokladcheeescake som är vegansk, glutenfri och utan vitt socker. Den blir underbart krämig och serverar man den riktigt kall känns det nästan som en riktig glass.

Smältfri cheesecakeglass med choklad och polka, av Anna Winér

Snabb blötläggning av cashewnötter

Cashewnötterna ska egentligen ligga flera timmar i vatten. Men ibland vill man ju baka NU!  Då finns ett smart tips: snabblötläggning på 15 minuter!

Gör så här:

1. Täck nötterna med vatten i en kastrull och koka upp. Stäng av värmen, sätt på locket och låt stå 15 minuter.  

2. Skölj nötterna noga och sen är de redo att användas!

Smältfri cheesecakeglass med choklad och polka, av Anna Winér
Skriv ut

Choklad & polkacheesecake som glass

Du behöver

  • Cheesecake:
  • 5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1 dl kokosolja, smält
  • 0,5 dl vatten
  • 5 mosade dadlar
  • 0,75-1 dl kakao
  • Polkaspegel:
  • 1 dl vegetabilisk mjölk
  • 2 krm agar agar
  • pepparmyntsolja
  • röd livsmedelsfärg

Så gör du

5 stycken

Cheesecake: 

1. Mixa ingredienserna slätt. Häll i 5 glassformar och frys.

Polkaspegel: 

2. Blanda mjölk med agar agar och låt sjuda på spisen några minuter. Färga lite av vätskan röd och droppa i pepparmyntsolja. Låt svalna något.

Montering: 

3. Ta ut de frysta glassarna och häll på den vita polkaspegeln först. Ringla sedan över den röda i fint mönster. Låt stelna några minuter. Servera tinad men kall.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook