Skapat av Anna Winér @anna_winer

Chokladcheesecake med polka formad som en glass
”Glassen” består av en chokladcheeescake som är vegansk, glutenfri och utan vitt socker. Den blir underbart krämig och serverar man den riktigt kall känns det nästan som en riktig glass.

Snabb blötläggning av cashewnötter
Cashewnötterna ska egentligen ligga flera timmar i vatten. Men ibland vill man ju baka NU! Då finns ett smart tips: snabblötläggning på 15 minuter!
Gör så här:
1. Täck nötterna med vatten i en kastrull och koka upp. Stäng av värmen, sätt på locket och låt stå 15 minuter.
2. Skölj nötterna noga och sen är de redo att användas!

Choklad & polkacheesecake som glass
Du behöver
- Cheesecake:
- 5 dl cashewnötter, blötlagda
- 1 dl kokosolja, smält
- 0,5 dl vatten
- 5 mosade dadlar
- 0,75-1 dl kakao
- Polkaspegel:
- 1 dl vegetabilisk mjölk
- 2 krm agar agar
- pepparmyntsolja
- röd livsmedelsfärg
Så gör du
5 stycken
Cheesecake:
1. Mixa ingredienserna slätt. Häll i 5 glassformar och frys.
Polkaspegel:
2. Blanda mjölk med agar agar och låt sjuda på spisen några minuter. Färga lite av vätskan röd och droppa i pepparmyntsolja. Låt svalna något.
Montering:
3. Ta ut de frysta glassarna och häll på den vita polkaspegeln först. Ringla sedan över den röda i fint mönster. Låt stelna några minuter. Servera tinad men kall.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Sugen på fler smarta glassar?
Gör en chokladbollsglass med kokosspegel >>
Testa citronglassen med hallon >>
Enkel glass som smakar som morotskaka >>