Sök

Pop tarts på chokladbollssmet med dulce de leche som fyllning

Baka pop tarts på chokladbollssmeten och fyll med dulce de leche gjord på kokosmjölk! Det bli riktigt goda och enkla kakor som bjuder på krispigt skal och krämig och söt fyllning.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Chokladbolls -pop tarts med dulce de leche, av Anna Winér

Chokladbolls -pop tarts med vegansk dulce de leche

Koka vanlig kokosmjölk med lite sötning så får du en riktigt god veganskt dulce de leche! Kolasåsen blir perfekt krämig fyllning i pop tartsen och ger en söt kola-kokos smak, vilket passar underbart bra ihop med chokladbollssmeten. Men det fungerar även bra med färdig dulce de leche som du köper i affären!

Pop tarts på chokladbollssmet med dulce de leche som fyllning, av Anna Winér

Variera chokladbollssmeten till pop tartsen 

Det här receptet är veganskt, glutenfritt och innehåller inget vitt socker. Men du kan absolut variera receptet efter vad du har hemma eller vad du föredrar. Dadlarna kan bytas mot sirap, socker eller annan sötning. Mjölsorterna kan varieras till bara havregryn, lite kokosmjöl, mer mandelmjöl eller vad du tycker är godast i chokladsbollssmet. 

Veganska chokladbolls -pop tarts med dulce de leche, av Anna Winér
Skriv ut

Chokladbolls- pop tarts

Du behöver

  • Chokladbollsdeg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 mosade dadlar
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kokosolja
  • 1-2 msk vatten
  • Ev nypa xantangummi för mer elastisk deg.
  • Dulce de leche:
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 mosade dadlar
  • Kokoschoklad:
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl kokosolja
  • 1 mosad dadel
  • Kokos att strö över

Så gör du

Chokladbollsdeg 

1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop. Vill du ha en mer elastisk deg så tillsätt lite xantangummi. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut cirklar. 

Dulce de leche: 

2. Koka kokosmjölken med sötning på medelvärme i ca 3 timmar. Rör om då och då. (Eller köp färdig.)

Montering: 

3. Lägg en klick dulce de leche på hälften av chokladbollscirklarna. Lägg en cirkel ovanpå och tryck ihop kanterna så fyllningen sluts in.

4. Grädda mitt i ugnen på 180 grader ca 10 minuter. Låt svalna. 

Kokoschoklad: 

5. Smält samman ingredienserna och doppa de svala kakorna  i chokladöverdraget. Strö på kokos. Kyl.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook