Sök

Pumpbakelser med jordnötssmör: enkelt & snabbt recept

Fika Till Alla: Dessa Halloweenbakelserna smakar som munkar i konsistensen, men är så mycket enklare att baka! Jordnötssmöret i smeten och som topping gör dem här pumpabakelserna fantastiskt krämiga och saftiga!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

pumpabakelser på fat

På 20 minuter och med få ingredienser bakar du dessa saftiga bakverken som passar perfekt till Halloween! Pumpbakelserna är helt veganska, bakade utan vitt socker och även glutenfria.

närbild på en pumpabakelse

Enkla och snabba bakelser till Halloween

Detta receptet är riktigt enkelt och man lyckas varje gång med dessa krämiga pumpabakelserna! Du mixar ihop alla ingredienser, gräddar dem i ugnen och dekorerar dem med färgat jordnötssmör: sen är det klart!

Skriv ut

Pumpabakelser -med jordnötssmör

Du behöver:

  • Pumpor & skaft
  • 1/2 dl neutral kokosolja
  • 1 banan, stor
  • 1 dl jordnötssmör
  • 4 msk kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dadel, mixad
  • Garnering
  • 3 msk jordnötssmör
  • Orange matfärg

Så gör du:

10 stycken

1. Mixa alla ingredienser till pumporna i en matberedare.

2. Häll smeten i bullformar av silicon och spritsa lite som skaft på ett bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 15 min.

4. Blanda ingredienser till garneringen i en skål.

5. Låt pumporna svalna innan du spritsa garneringen ovanpå och sätter fast skaftet.

pumpabakelser på fat med brinnande ljus bakom

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

 

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook