Pumpbakelser med jordnötssmör: enkelt & snabbt recept

Fika Till Alla: Dessa Halloweenbakelserna smakar som munkar i konsistensen, men är så mycket enklare att baka! Jordnötssmöret i smeten och som topping gör dem här pumpabakelserna fantastiskt krämiga och saftiga!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

pumpabakelser-header-foto-anna-winer-jpg.jpg

På 20 minuter och med få ingredienser bakar du dessa saftiga bakverken som passar perfekt till Halloween! Pumpbakelserna är helt veganska, bakade utan vitt socker och även glutenfria.

pumpabakelser-foto-anna-winer-01-jpg.jpg

Enkla och snabba bakelser till Halloween

Detta receptet är riktigt enkelt och man lyckas varje gång med dessa krämiga pumpabakelserna! Du mixar ihop alla ingredienser, gräddar dem i ugnen och dekorerar dem med färgat jordnötssmör: sen är det klart!

Pumpabakelser -med jordnötssmör

Du behöver:

  • Pumpor & skaft
  • 1/2 dl neutral kokosolja
  • 1 banan, stor
  • 1 dl jordnötssmör
  • 4 msk kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dadel, mixad
  • Garnering
  • 3 msk jordnötssmör
  • Orange matfärg

Så gör du:

10 stycken

1. Mixa alla ingredienser till pumporna i en matberedare.

2. Häll smeten i bullformar av silicon och spritsa lite som skaft på ett bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 15 min.

4. Blanda ingredienser till garneringen i en skål.

5. Låt pumporna svalna innan du spritsa garneringen ovanpå och sätter fast skaftet.

pumpabakelser-foto-anna-winer-03-jpg.jpg

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

 

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Chokladtacos till fredagsmys

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x