Skapat av Anna Winér @anna_winer
På 20 minuter och med få ingredienser bakar du dessa saftiga bakverken som passar perfekt till Halloween! Pumpbakelserna är helt veganska, bakade utan vitt socker och även glutenfria.
Enkla och snabba bakelser till Halloween
Detta receptet är riktigt enkelt och man lyckas varje gång med dessa krämiga pumpabakelserna! Du mixar ihop alla ingredienser, gräddar dem i ugnen och dekorerar dem med färgat jordnötssmör: sen är det klart!
Pumpabakelser -med jordnötssmör
Du behöver:
- Pumpor & skaft
- 1/2 dl neutral kokosolja
- 1 banan, stor
- 1 dl jordnötssmör
- 4 msk kokosflingor
- 1 tsk bakpulver
- 1 dadel, mixad
- Garnering
- 3 msk jordnötssmör
- Orange matfärg
Så gör du:
10 stycken
1. Mixa alla ingredienser till pumporna i en matberedare.
2. Häll smeten i bullformar av silicon och spritsa lite som skaft på ett bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 15 min.
4. Blanda ingredienser till garneringen i en skål.
5. Låt pumporna svalna innan du spritsa garneringen ovanpå och sätter fast skaftet.

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här