Sök

Nyttiga och glutenfria rabarbermuffins

Krämiga mandelmuffins med rabarber och jordgubbsfyllning. Det här är verkligen sommar i en enda tugga, och de saftigaste och enklaste muffinsen jag vet. Glutenfria, sockerfria, veganska och även mandelfri om man tar solrossmör istället

nyttiga, veganska och glutenfria rabarbermuffins av Anna Winér
Skriv ut

Rabarbermuffins

Du behöver

  • Fyllning:
  • 1 dl rabarbermos
  • 4 jordgubbar
  • 0,5 msk potatismjöl
  • Muffins:
  • 2 dl kokta & mosade äpplen
  • 1,5 dl mandelsmör eller solrossmör
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm fiberhusk
  • Nystöts kardemumma

Så gör du

6-8 ST
Fyllning:
1. Mikra bitar av rabarber med lite vatten tills de är mjuka. Sila av vattnet och mixa dem slätt och mät upp 1 dl.
2. Mixa ner jordgubbarna och potatismjöl. Sjud på spisen tills det tjocknat. Låt svalna.

Muffins:
3. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen. Mixa dem slätt och mät upp 2 dl.
4. Mixa alla ingredienser slätt och klicka upp lite i botten på smorda muffinsformar av silikon. Klicka i fyllningen och täck med mer muffinssmet.
5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca. 20 minuter.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

nyttiga, veganska och glutenfria rabarbermuffins av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook