Nyttiga och glutenfria rabarbermuffins

Krämiga mandelmuffins med rabarber och jordgubbsfyllning. Det här är verkligen sommar i en enda tugga, och de saftigaste och enklaste muffinsen jag vet. Glutenfria, sockerfria, veganska och även mandelfri om man tar solrossmör istället

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

nyttiga-veganska-och-glutenfra-rabarbermuffins-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Rabarbermuffins

Du behöver

  • Fyllning:
  • 1 dl rabarbermos
  • 4 jordgubbar
  • 0,5 msk potatismjöl
  • Muffins:
  • 2 dl kokta & mosade äpplen
  • 1,5 dl mandelsmör eller solrossmör
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm fiberhusk
  • Nystöts kardemumma

Så gör du

6-8 ST
Fyllning:
1. Mikra bitar av rabarber med lite vatten tills de är mjuka. Sila av vattnet och mixa dem slätt och mät upp 1 dl.
2. Mixa ner jordgubbarna och potatismjöl. Sjud på spisen tills det tjocknat. Låt svalna.

Muffins:
3. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen. Mixa dem slätt och mät upp 2 dl.
4. Mixa alla ingredienser slätt och klicka upp lite i botten på smorda muffinsformar av silikon. Klicka i fyllningen och täck med mer muffinssmet.
5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca. 20 minuter.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

nyttiga-veganska-och-glutenfra-rabarbermuffins-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Nyttig rabarberkaka på 2 huvudingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x