Rabarberpaj med marängtäcke

Snabb, lätt och ljuvlig rabarberpaj med krispig nötbotten, fylld med söta jordgubbar och syrliga rabarber och toppad med gyllene maräng!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Pajen är fri från gluten, animaliska produkter, mjölkprodukter och socker vilket gör den hälsosam och passande för alla. Den är så pass nyttig att man till och med kan starta dagen med en portion till frukost, vad slår nygräddad paj en sommarmorgon liksom?

Rabarberpaj med maräng

Du behöver:

  • Pajdeg:
  • 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 1/2 dl glutenfri havregryn
  • 1/2 mosad banan
  • 2 msk riven kokos
  • 2 msk hasselnötssmör
  • 2 krm kardemumma
  • Fyllning:
  • 100 g rabarber
  • 12 jordgubbar
  • 1/2 mosad banan
  • 1 msk vatten
  • 1 krm kardemumma
  • 1/2 tsk kanel
  • Maräng:
  • 6 msk kikärtspad
  • eller
  • 2 äggvitor

Så gör du:

2 portioner

Pajdeg:

  1. Mixa alla ingredienser till degen i en mixer eller liknande.
  2. Tryck ut degen i en form och förgrädda mitt i ugnen medan du gör fyllningen och marängen, ca 10 min på 175 grader.

Fyllning:

  1. Skiva rabarberna i mindre bitar och mosa bananen.
  2. Koka bananmoset, rabarberbitarna och vattnet i en kastrull i ca 7 minuter.

Maräng:

  1. Vispa kikärtsspadet eller äggvitorna i en metall- eller glasskål, först försiktigt och sen hårdare, till ett fast skum.

Montering:

  1. Ta ut formen från ugnen.
  2. Skriva jordgubbarna och lägg i formen. Häll på rabarberkompotten och strö över kardemumma och kanel.
  3. Fördela marängen överst och grädda mitt i ugnen på 175o i 15 minuter.

Tycker du om rabarber och jordgubbar kommer du även älska Rabarberpaj med smuldeg.

rabarberpaj-med-marang-03-jpg.jpg

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Nyttig rabarberpaj med smuldeg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x