Sök

Enkla red velvet grottor utan ugn

Krämiga röda chokladgrottor fyllda med färskostkräm och toppade med bär blev riktigt lyxigt och gott! De påminner om den amerikans tårtan red velvet cake men är så mycket enklare och snabbare att baka.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Enkla red velvet grottor utan ugn, av Anna Winér

Allergianpassade red velvet grottor som går att frysa in

De här små bakelserna går fint att frysa in om du väntar med att dekorera dem. De är även glutenfria, bakade utan vitt socker/sockerfria och innehåller varken ägg eller mjölkprodukter (veganska).

Enkla red velvet grottor utan ugn, av Anna Winér

Färskostfyllning till red velvet grottorna

I mitt recept finns en vegansk färskostkräm, men man kan även köpa en färdig färskost och smaksätta med lite citron och sötma. 

Enkla red velvet grottor utan ugn, av Anna Winér
Skriv ut

Red velvet grottor

Du behöver

  • Deg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk kakao
  • Röd livsmedelsfärg
  • 2-3 msk vatten
  • Färskostfyllning:
  • 0,5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 0,25 dl kikärtor
  • 0,5 msk citronsaft
  • 0,5 msk olja
  • 1 msk bjäst
  • 2-3 msk vatten
  • ev. sötning efter smak

Så gör du

10-12 kakor

Deg:

1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop. 

2. Tryck ut degen i små formar, eller till bollar, med en grop i mitten. Ställ kallt.

Färskostfyllning:

3. Mixa alla ingredienserna  till en slät färskost.

4. Fyll kakorna med fyllningen och dekorera med bär.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook