Skapat av Anna Winér @anna_winer

Allergianpassade red velvet grottor som går att frysa in
De här små bakelserna går fint att frysa in om du väntar med att dekorera dem. De är även glutenfria, bakade utan vitt socker/sockerfria och innehåller varken ägg eller mjölkprodukter (veganska).

Färskostfyllning till red velvet grottorna
I mitt recept finns en vegansk färskostkräm, men man kan även köpa en färdig färskost och smaksätta med lite citron och sötma.

Red velvet grottor
Du behöver
- Deg:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 0,5 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
- 2 msk kokosolja
- 2 msk kakao
- Röd livsmedelsfärg
- 2-3 msk vatten
- Färskostfyllning:
- 0,5 dl cashewnötter, blötlagda
- 0,25 dl kikärtor
- 0,5 msk citronsaft
- 0,5 msk olja
- 1 msk bjäst
- 2-3 msk vatten
- ev. sötning efter smak
Så gör du
10-12 kakor
Deg:
1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop.
2. Tryck ut degen i små formar, eller till bollar, med en grop i mitten. Ställ kallt.
Färskostfyllning:
3. Mixa alla ingredienserna till en slät färskost.
4. Fyll kakorna med fyllningen och dekorera med bär.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>