Enkla red velvet grottor utan ugn

Krämiga röda chokladgrottor fyllda med färskostkräm och toppade med bär blev riktigt lyxigt och gott! De påminner om den amerikans tårtan red velvet cake men är så mycket enklare och snabbare att baka.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

enkla-red-velvet-grottor-utan-ugn-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Allergianpassade red velvet grottor som går att frysa in

De här små bakelserna går fint att frysa in om du väntar med att dekorera dem. De är även glutenfria, bakade utan vitt socker/sockerfria och innehåller varken ägg eller mjölkprodukter (veganska).

enkla-red-velvet-grottor-utan-ugn-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Färskostfyllning till red velvet grottorna

I mitt recept finns en vegansk färskostkräm, men man kan även köpa en färdig färskost och smaksätta med lite citron och sötma. 

enkla-red-velvet-grottor-utan-ugn-av-anna-winer-05-jpg.jpg

Red velvet grottor

Du behöver

  • Deg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk kakao
  • Röd livsmedelsfärg
  • 2-3 msk vatten
  • Färskostfyllning:
  • 0,5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 0,25 dl kikärtor
  • 0,5 msk citronsaft
  • 0,5 msk olja
  • 1 msk bjäst
  • 2-3 msk vatten
  • ev. sötning efter smak

Så gör du

10-12 kakor

Deg:

1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop. 

2. Tryck ut degen i små formar, eller till bollar, med en grop i mitten. Ställ kallt.

Färskostfyllning:

3. Mixa alla ingredienserna  till en slät färskost.

4. Fyll kakorna med fyllningen och dekorera med bär.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Saftiga och enkla äppelrutor med saffran

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x