Sök

S’mores-dessert: vegansk, glutenfri och inget vitt socker

Krämig och len chokladmousse med krispiga kexsmulor och en fluffig marshmallow pudrad med kakao! Det kallar jag en riktig S’mores dessert. Den är helt vegansk, glutenfri, innehåller inget vitt socker och är enkel att laga utan ugn.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

S’mores dessert av krämig chokladmousse,  krispiga kexsmulor och en fluffig marshmallow. Av Anna Winér

Chokladmousse, kexsmulor och marshmallow: allt gott i ett glas!

S’mores-desserten är verkligen allt gott i ett och samma glas. Krämigt, sött, krispigt, lent och härligt! Alla delarna är enkla att vispa ihop och innehåller inga animaliska produkter, gluten eller vitt socker.

S’mores dessert av krämig chokladmousse,  krispiga kexsmulor och en fluffig marshmallow. Av Anna Winér

Tips till S’mores-desserten:

  • Chokladmoussen och kaksmulorna går att förbereda lång tid innan och förvara i kylen. 
  • Tänk på att vispa marshmallown till S’mores-desserten precis innan det är dags att servera, den är nämligen godast nygjord. 
S’mores dessert av krämig chokladmousse,  krispiga kexsmulor och en fluffig marshmallow. Av Anna Winér
Skriv ut

S’mores dessert

Du behöver

  • Chokladmousse:
  • 1 dl smält kokosolja
  • 1 dl kakao
  • 3 mosade dadlar
  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 1 tsk xantangummi
  • Kexsmulor:
  • 0,5 dl blandade nötter
  • 1 dadel
  • Kardemumma
  • Marshmallow:
  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 1 tsk ättika (12%)
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 mosade dadlar
  • 1 tsk xantangummi

Så gör du

3 stycken
Chokladmousse: 

1. Mixa kokosolja, kakao och dadlar till en jämn chokladsmet.

2. Vispa kikärtsspadet fluffigt och tillsätt chokladsmeten lite i taget. Vispa ner xantangummi.

3. Häll upp i skålar och ställ kallt för att stelna.

 
Kexsmulor: 

4. Mixa nötter, dadeln och kryddorna till ett fint ”kexsmul”. Strö ovanpå chokladmoussen i skålarna.


Marshmallow: 

5. Vispa alla ingredienser utom xantangummi fluffigt.

6. Tillsätt xantangummi och vispa tills du har en vit, blank marängsmet. 

7. Spritsa fyllningen ovanpå kexsmulorna i skålarna och pudra kakao över.

S’mores dessert av krämig chokladmousse,  krispiga kexsmulor och en fluffig marshmallow. Av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook